Abel het tasmannetje 6+

abeltekst

 

Abel schrikt weer wakker. Vanaf vandaag wordt alles anders, hij voelt het! Al vijftig jaar droomt Abel over zijn jeugdliefde Lies.  Ze stuurden elkaar brieven toen ze tien jaar oud waren.  Liefdesbrieven. Ineens kreeg hij geen post meer. Zou Lies…? Abel gelooft daar niets van.

Abel gelooft daar zo weinig van dat hij nu nog steeds op zoek is naar haar post. Zomaar op bezoek gaan bij Lies durft hij dan weer niet. Stel je voor, na vijftig jaar.

Abel is nu hoofdpostbode met een assistent. Van de afdeling Kwijtgeraakte Post. Ook al zo’n durfal, die assistent. Hij leert van Abel alles over het postvak, maar examen doen durft assistent niet.

Vandaag krijgt Abel assistent zo ver. Met in het examen onder andere: eitjes, een kikker voor reiger en een boeman! De pakketjes vragen het uiterste van de assistent: “hij kan die kikker toch niet zomaar?”.. Maar met ieder pakketje dat assistent bezorgd wordt hij vrolijker, trotser en voelt hij zich lichter.

Als de examentas leeg is, vraagt de assistent vol bravoure:” meneer Abel, moest u nou niet eens naar Lies?”

 

Abel het tasmannetje is een sprookjesachtige, beeldende en muzikale voorstelling voor kinderen tussen zes en tien jaar oud en ook heel geschikt als familievoorstelling. Over hoe je je angst kunt overwinnen als je net even dat steuntje in de rug krijgt. En over liefde en groeiende vriendschap en vertrouwen.

Wie?

Spel: Arthur Geesing

Regie: Martin Soeters

Eindregie: Virga Lipman

Tekst: Martin Soeters & Arthur Geesing

Bewegingscoach: Jawi Bakker

Muziek en uitvoering: Merel van Dijk

Poppenadvies: Jochen Lange`

Lichtontwerp Bastiaan Schoof

Decorschildering: brigida-utrecht

Naaiwerk: Jessica Fraenk en Koosje Schouten

Illustratie: Roel Seidell

Artistieke Leiding, poppen, decor: Arthur Geesing

Publiciteit en verkoop Theater bureau Frijns

Met speciale dank aan: Theo Terra, Iris Paulissen, Jeroen van der Steen, Amarins Romkema, Floris van Delft, Albert Secuur, Willemieke Frank

Kom het zelf zien de komende weken in

Ridderkerk (20 okt) http://www.sportenwelzijn.nl/events/theatervoorstelling-abel-tasmannetje-door-arthur-geesing,

Deventer (25 oktober) http://www.theaterbouwkunde.nl/programma/archief/arthur-geesing-2/

of soest (25 november) http://www.ideacultuur.nl/theater

U bent allen van harte welkom..

Arthur

Advertentie

6 thoughts on “Abel het tasmannetje 6+

 1. Vandaag samen met mijn zoontje naar de voorstelling Abel Het tasmannetje geweest. Wij vonden het beide SUPER LEUK! Een leuk verhaal met steeds verrassende effecten . Bij de voorstelling is optimaal gebruik gemaakt door lichteffecten en zeer mooi en creatief decor . Arthur is een zeer creatieve en leuke toneelspeler met veel fantasie en passie voor het toneel. Na afloop konden de kinderen persoonlijk praatje maken en zelfs een knuffel geven aan Abel het tasmannetje. De kinderen mochten ook achter de schermen zijn super mooie en creatieve decor bekijken. Wij kijken al met veel plezier uit naar de volgende voorstelling van Arthur Geesing.
  Olinka van Alphen

 2. Hallo, ik ben Jody ( 8 jaar),
  Ik vond de voorstelling over Abel het Tasmannetje super leuk👍😀. Het leukste vond ik de kikker en ook het liedje, die hij zong.😉
  Toen ik thuis kwam van de voorstelling ging ik ook meteen zelf wat theater poppetjes knutselen en theatertje spelen met mijn broertje.😊😉😄.

  • Hallo Jody,
   wat fijn dat je het super leuk hebt gehad. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat je hebt geknutseld met je broertje. En wat hebben jullie zelf gespeeld?
   hele fijne dag!
   Arthur

 3. Hoi Arthur,
  In de herfstvakantie heb je de voorstelling Abel Tasmannetje gegeven in Ridderkerk. Wij hebben genoten van de voorstelling, die neergezet wordt door een persoon. Alles wordt door jou zelf gedaan, geluid, licht, decor, poppen. Ik weet niet of een kind er achter zoekt wat jij wilt vertellen, maar onze dochter heeft heel het verhaal aandachtig geluisterd wat er verteld werd. Zeker een aanrader, als je op zoek bent naar een leuke kindervoorstelling. Groetjes Lotte & Gertine

  • Hallo Lotte en Gertine,
   Het was leuk om jullie er bij te hebben en na de voorstelling nog met jullie te kletsen er over… Fijn dat jullie zo genoten hebben.
   Dat vind ik ook het leuke aan de voorstelling, dat ik er iets instop en dat de kijkers er toch ook iets anders uithalen en toch een fijne middag hebben. Het is een gelaagde voorstelling wat dat betreft.
   fijne dag, groetjes
   Arthur

 4. De buurmeisjes die met me mee zijn gegaan om Abel mee te maken heb ik betrapt op meedenken met de momenten in het stuk, met open mond kijken en giebelend, verrast, geboeid, gekieteld en verwonderd te zijn.

  Een paar dagen later kwam ze mij bedanken met een boeket bloemen en een kaart “Bedankt Iris voor deze belevenis”.

  De verhaallijnen, het sprekende authentieke decor en de personages die tot leven zijn komen. Chapeau Geesing, Chapeau.
  Lieve groetjes,, Anouck Lizzie en Iris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s